سرطان سینه یا سرطان پستان و علل و نشانه های بروز

سرطان پستان - سرطان سینه - علل و نشانه های بروز - درمان سرطان سینه یا سرطان پستان

سرطان سینه یا سرطان پستان و علل و نشانه های بروز

نوشته admin

سرطان سینه یا سرطان پستان و علل و نشانه های بروز :

سرطان سینه یا سرطان پستان شایعترین سرطان در زنان در ایران و جهان است و خوشبختانه یکی از قابل درمان‌‌ترین نوع سرطان ها میباشد.
سالانه ۷ هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا می‌شوند و تنها یک درصد سرطان‌ های پستان یعنی حدود ۷۰۰ نفر در سال در جنس آقایان رخ میدهد.
سرطان سینه یا سرطان پستان بدلیل آگاهی بیشتر خانم ها و افزایش روز افزون تشخیص زودهنگام سرطان سینه بعلت چکاب های زیادتر و پیشرفت‌های علمی بدست آمده در تشخیص و درمان امروزه همچون سالیان دور نیست و بهبود و طول عمر مبتلایان افزایش چشمگیری یافته است.
سن ابتلا به سرطان سینه یا پستان در کشور ایران نسبت به معدل جهانی پایین تر است.
اوج فراوانی سرطان پستان در بین زنان ۳۵  تا ۵۰ سال است و بهتر است تمام خانم ها زیر ۴۰ سال هر دو سال و خانم های بالای ۴۰ سال هر ساله جهت معاینه به پزشک زنان مراجعه نمایند.
در خانمهایی که سابقه ابتلا در نزدیکان آنها وجود دارد این معاینات بهتر است با فاصله کوتاه تری صورت گیرد.
در واقع توده بدون درد در ناحیه سینه شایع ترین علامت سرطان پستان میباشد که در بیشتر اوقات توسط خود بیمار و یا معاینه سالیانه قابل تشخیص است. ساده ترین روش تشخیص معاینه هفتگی و ماهانه توسط خود فرد است و بهتر است در صورت مشاهده توده غیر معمول یا رشد غیر معمول یک پستان و یا متورم شدن زیر بغل و یا تغییرات در نوک پستان یا در ترشحات آن به دکتر زنان برای بررسی بیشتر مراجعه شود.
دردناک بودن پستان هم یکی از علائم غیر رایج سرطان پسنه یا پستان است.
خوشبختانه ۸۰ درصد توده‌های موجود در پستان سرطانی نیستند این توده‌ها معمولا” کیست‌های بی‌ضرر یا تغییرات بافتی مرتبط با سیکل قاعدگی خانم ها می باشند. .

توجه :

هرچه سرطان سینه مانند دیگر سرطانها زودتر تشخیص داده شود درمان آن آسانتر و بهبود آن حتمی تر خواهد بود.
روش ماموگرام و رادیوگرافی قفسه سینه توسط دکتر روشهای معمول تشخیص میباشد و قبلا از اینکه بافت سرطانی توسط دست قابل تشخیص باشند قابل ردیابی هستند.
تنها راه تعیین دقیق اینکه آیا توده‌ در پستان سرطانی می باشد نمونه‌برداری است. با برداشتن نمونه‌ای از بافت با استفاده از یک سوزن و ارسال آن به آزمایشگاه برای معاینات بیشتری صورت میگیرد که آیا توده سرطانی است یا خیر ، و اگر سرطانی می‌باشد از چه نوعی می باشد.
سلول‌های سالم رشد معینی دارند و با رسیدن به تکامل سلولی توقف رشد دارند اما سلولهای سرطانی رشد و تکثیر غیر عادی و نا محدود دارند که نتیجه تغییرات یا جهش‌های ژنتیکی است.
مرحله بعد از تشخیص سرطان پستان ، تعیین اندازه تومور و میزان گستردگی آن است
گاهی سرطان ‌بصورت موضعی است اما گاهی به غدد لنفاوی مجاور حمله ور شده است و یا در اندام‌های دیگر مانند ریه گسترش‌ یافته است.
احتمال بهبود بیمار مبتلا به سرطان پستان به شدت زمان بستگی دارد. به گفته متخصصین ۹۹% از زنانی که در مراحل اولیه ابتلا به سرطان شناسایی شود بهبود کامل می یابند.

درمان سرطان سینه یا سرطان پستان :

روش درمانی معمول برداشتن توده و ناحیه اطراف توده است در مراحل پیشرفته تر کل پستان برداشته میشود.
بسته به پیشرفت سرطان و امکان عود روش پرتو درمانی و شیمی درمانی تجویز میشود.
در پرتودرمانی از پرتوهای پرانرژی برای کشتن سلولهای سرطانی استفاده می گردد. از پرتودرمانی پس از انجام عمل جراحی و برداشت توده سرطانی استفاده میشود تا سلول‌های سرطانی باقی‌مانده در بدن را نیز از میان بردارند.
برای درمان سرطانی پیشرفته تر که به دیگر نقاط بدن حمله ور شده اند از روش پرتودرمانی همراه با روش شیمی‌ درمانی استفاده میشود.
خیلی از خانم ها که یکی از پستان‌های آنها برداشته می شود تصمیم به عمل جراحی بازسازی میگیرند.
بازسازی با استفاده از پروتز پستان یا با بکارگیری بافتی از جاهای دیگر بدن بیمار، مانند بافت شکم او صورت میگیرد . عمل بازسازی میتواند در زمان برداشت و یا بعد از آن صورت گیرد.زمان بازسازی میتواند تا سالها بعد نیز به تاخیر بیفتد.
می‌توان از پستان مصنوعی بجای عمل جراحی بازسازی پستان استفاده کرد. که در داخل سوتین قرار می‌گیرد. استفاده از پستان مصنوعی از تحمل درد مجدد عمل بازسازی جلوگیری میکند.
در طول شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده از کلاه گیس از موی طبیعی جهت پوشش سر و حفظ زیبایی ظاهری و روحیه نیز بسیار مناسب است.