تاثیر ظروف و لوازم آشپزی بر سلامت
نوشته admin
تاثیر ظروف و لوازم آشپزی بر سلامت :
در این مقاله مرور مختصری برتاثیر ظروف ولوازم اشپزخانه وپخت غذا در مایکروویو بر سلامت بدن داریم.
در مورد ظروفی که برای آشپزی مورد استفاده قرار می گیرند، اگر این ظروف از مواد سمی و فلزات سنگین ساخته شده باشند (مانند ظروف تفلون)، مواد شیمیایی به مرور از آنها به غذا وارد شده و همراه آن خورده می شوند و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را بالا می برند. .
سبزیجاتی که در دمای بالا و در معرض هوا پخته می شوند، سرخ میشوند و یا آبپز می شوند، به دلیل بالا رفتن قابلیت واکنش ویتامین ها با اکسیژن هوا در دمای بالاتر، اکسید شده و قسمت قابل توجهی از ویتامین های آنها از بین می روند.
در مورد سبزیجاتی که نیاز به پخته شدن دارند، استفاده از فشارپز زودپز می تواند به حفظ خواص آنها کمک کند، به دلیل اینکه ظرف کاملا دربسته است و اکسیژن هوا قادر به ورود به ظرف نیست و همچنین به خاطر پختن سریع تر، اکسید شدن ویتامینهای سبزیجات کاهش می یابد.
اما خام خوردن سبزیجات بهترین روش میباشد.
بعد از سالهای ۱۹۶۰-۱۹۵۰، مایکروویو به عنوان روشی سریع برای گرم کردن غذا معرفی شد که مورد استقبال افراد پر مشغله در جوامع صنعتی نیز واقع گردید.
اجاق های مایکروویو در نود درصد از خانه های آمریکا موجود میباشد.
مایکروویو با شدید کردن حرکت مولکولهای آب با فرکانس خیلی بالا سبب تبدیل آب موجود در غذا به بخار و در نهایت گرم شدن غذا میشود.
مایکروویو اگرچه غذا را سریع می پزد، اما ممکن است ساختار شیمیایی غذا را تغییر دهد و ارزش غذایی آن را تخلیه نماید.
پختن غذا در کل سبب از دست رفتن قسمتی از ارزش غذایی می شود، اما در استفاده از مایکروویو این مشکل تشدید می یابد.
پختن با مایکروویو حتی سبزیجات ارگانیک را نیز به غذای مرده تبدیل می کند.
معمولا در پختن با مایکرویو، گرم شدن غذا به طور یکسان انجام نمی شود و ممکن است بعضی قسمت های غذا خوب گرم نشوند که غذا در این قسمت های گرم نشده همچنان حاوی باکتری های مضر خواهد بود .
بعضی قسمت های غذا نیز ممکن است بیش از حد گرم شود که اگر غذا شامل گوشت باشد، قسمتهایی از گوشت که به این دمای بسیار بالا برسند، مواد سمی در آن تولید می شوند.
اگر چه پختن با مایکروویو برای سلامتی مضر می باشد، اما تولید کنندگان اجاق های میکروویو این حقایق را مخفی نگه می دارند و می گویند که سرطان زا بودن آن اثبات شده نیست تا در آمد آنها تهدید نشود.
در نتیجه، مردم همچنان مواد غذایی خود را با مایکروویو گرم می کنند.
در مقاله دکتر لیتا لی، “اثرات تابش مایکروویو بر سلامت در سال ۲۰۰۱، او اظهار داشت که از هر اجاق مایکروویو تابش الکترو مغناطیسی نشت می کند و مواد غذایی و مواد پخته شده در آن را به مواد سمی خطرناک و سرطان زا تبدیل می کند.
در نتیجه اجاق های میکروویو به مراتب مضرتر از آنچه هستند که قبلا تصور می شد. ضمن اینکه در معرض بودن بدن انسان به امواج مخرب مایکروویو سبب ایجاد سرطان می گردد.
استفاده مکرر از مایکروویو برای پختن، به تدریج سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند، سبب کاهش مقاومت بدن در مقابل باکتریها و عفونتهای ویروسی میشود و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد .