google-site-verification=DPFFICBXt80Brvuh9LRfFKVh3tx9s6Tttg54lyCpk8Y

تاریخچه سرطان

تاریخچه سرطان

تاریخچه سرطان

نوشته admin

سرطان، نامی که لرزه بر اندام بشر می اندازد، داستانی دیرینه به قدمت تاریخ بشر دارد. از غارنشینی و تمدن های باستانی تا دنیای مدرن و پیشرفته امروز، بشر همواره با این بیماری هولناک دست به گریبان بوده است. در این مقاله، سفری عبر زمان را آغاز می کنیم و به واکاوی تاریخچه سرطان، از نخستین شناخت ها تا جدیدترین دستاوردهای علمی می پردازیم. در ادامه با سایت فروش کلاه گیس همراه باشید تا با تاریخچه پیدایش سرطان بیش تر آشنا شوید.

چه کسی برای اولین بار سرطان را کشف کرد؟

تاریخچه بیماری سرطان

پاسخ به سوال تاریخچه کشف سرطان به طور قطعی دشوار است، چرا که سرطان بیماری ای با سابقه ای طولانی و پیچیده است. شواهد باستان شناسی نشان می دهد که انسان ها از هزاران سال پیش با تومورها و بیماری های مشابه سرطان آشنا بوده اند.

  • قدیمی ترین شواهد: بقایای استخوانی با تومورهای بدخیم که قدمت آنها به حدود ۱.۷ میلیون سال پیش می رسد، در آفریقای جنوبی کشف شده است.
  • اسناد مکتوب: اولین اسناد مکتوب مربوط به سرطان در حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد در مصر باستان یافت شده است. در این اسناد، پزشکان مصری به تومورها و روش های درمان آنها اشاره کرده اند.
  • نامگذاری: واژه “سرطان” از یونانی باستان به معنای “خرچنگ” گرفته شده است، زیرا پزشکان یونانی تومورها را به دلیل ظاهر چنگالی شکل آنها به خرچنگ تشبیه می کردند.

با وجود این سابقه طولانی، درک علمی ما از سرطان در طول قرن ها به طور قابل توجهی تکامل یافته است.

تاریخچه سرطان چیست؟

اولین علائم سرطان

برای دانستن تاریخچه سرطان باید بدانید که قبل از قرن بیستم، سرطان چنان نامتداول بود که از آن به عنوان یک بیماری غیر عادی یاد میشد. اما بعد از انقلاب صنعتی در اوایل قرن بیستم و گسترش فعالیت نظام های سرمایه داری، مردم در کشورهای صنعتی در معرض هزاران ماده سمی و آلودگی های خارج شده از واحدهای صنعتی قرار گرفتند.
فلزات رادیواکتیو استخراج شدند، پسماندهای آنها بدون محافظت در طبیعت رها گردیدند و مردم را تحت تاثیر این تشعشعات مخرب قرار دادند.
تاریخچه سرطان نشان میدهد که علاوه بر این، کشورهای صنعتی بدون در نظر گرفتن علم زندگی طبیعی در گذشتگان، سبک زندگی جدیدی را بنا نهاده و به تولید محصولات مصنوعی درآمدزا پرداختند که سبب بروز بیماریهای مختلف در مردم گردید.
سرطان یکی از عواقب صنعتی شدن کشورها و متارکه از روشهای طبیعی زندگی میباشد.

امروزه در کشوری صنعتی مانند آمریکا، سرطان دومین عامل مرگ از نظر تعداد میباشد و در تمامی رده های سنی قربانی میگیرد.
تاریخچه سرطان نشان میدهد که سرطان در گذشته بیشتر محدود به کسانی بود که در معادن کار می کردند و در معرض مواد رادیواکتیو قرار داشتند.
اما با صنعتی شدن روشهای زندگی و افزایش آلودگی آب، هوا و غذا به مواد شیمیایی، انواع مختلفی از سرطان های جدید در کشورهای صنعتی شیوع پیدا کرد.
این سبک از زندگی صنعتی سپس به کشورهای در حال توسعه انتقال یافت و سرطان در این کشورها نیز شروع به گسترش نمود.

سرطان تجارتی مرگبار در عصر بی توجهی به سلامت

عدم آگاهی مردم نسبت به آلودگی های طبیعی در منابع آبی و مواد غذایی، تغییر ناآگاهانه سبک زندگی مردم به دلیل دسترسی محدودتر به منابع طبیعی زمین، تبلیغات محصولات ناسالم برای تشویق مردم به مصرف آنها و نیز طمع شرکتهای صنعتی برای سود مالی بیشتر سبب گردیده که نرخ مبتلا شدن به سرطان روندی افزایشی بگیرد.
تاریخچه سرطان نشان میدهد که حتی در کشورهایی که سرطان در گذشته یک بیماری نادر محسوب میگردید، امروزه افراد زیادی در خطر ابتلا به آن قرار گرفته اند.
امروزه باید به سرطان به مثابه پدیده ای فراتر از یک بیماری صرف نگاه کرد. ده ها سال است که پزشکان و جراحان به بررسی و تحقیق درباره سرطان پرداخته اند و منابع مالی زیادی در اختیار آنها قرار داده شده است، اما نه تنها از دامنه گسترش سرطان کاسته نشده، بلکه شاهد ابتلای بیش از پیش مردم به ویژه در کشورهای توسعه یافته به این بیماری می باشیم. سرطان در کشورهای غربی هم اکنون به تجارتی بس سودآور مبدل شده است که درآمد هنگفتی را نصیب جامعه داروسازی و پزشکی نموده است.
پزشکان کشورهای سرمایه دار (کاپیتالیست) و پروژه های تحقیقاتی آنها تنها به یاد گرفتن نحوه رشد تومورها و سپس یافتن راهی برای کشتن آنها توسط دارویی جدید (در آمد بیشتر) متمرکز شده است و ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از سرطان (توقف تجارت سرطان) مورد علاقه آنها نمیباشد.
تاریخچه سرطان نشان میدهد که در طی بیست سال یعنی از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰، چنین تجارتی تنها در آمریکا صدها میلیارد دلار را به خود اختصاص داد، ولی کمک قابل توجهی به کاهش ابتلا به سرطان یا بهبود بیماران مبتلا به آن نکرد.

تاریخچه علل سرطان

سلول سرطانی

در طول تاریخ برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که سرطان از چی پیدا میشود؟ از زمان های قدیم، بشر به دنبال توضیحی برای این بیماری هولناک بوده است. در طول قرن ها، تئوری های مختلفی در مورد علل سرطان مطرح شده است، اما بسیاری از آنها نادرست یا ناقص بوده اند.

در قرن نوزدهم، با پیشرفت میکروسکوپ، دانشمندان شروع به مطالعه سلول های سرطانی و نحوه عملکرد آنها کردند. این امر منجر به کشف این موضوع شد که سرطان ناشی از رشد غیرطبیعی و غیرقابل کنترل سلول ها است.

در ادامه در قرن بیستم، دانشمندان نقش عوامل محیطی مانند مواد شیمیایی، تابش و عفونت های ویروسی در ایجاد سرطان را کشف کردند.

و اما در قرن بیست و یکم، در حال حاضر، تحقیقات سرطان یکی از فعال ترین زمینه های تحقیقات پزشکی است. دانشمندان در حال تلاش برای درک بهتر علل ژنتیکی و مولکولی سرطان، و همچنین یافتن راه هایی برای پیشگیری و درمان این بیماری هستند.

برخی از علل شناخته شده سرطان عبارتند از:

  • عوامل ژنتیکی: جهش در ژن ها می تواند منجر به رشد غیرطبیعی سلول ها و سرطان شود. برخی از جهش ها ارثی هستند، در حالی که برخی دیگر در طول زندگی فرد به دست می آیند.
  • عوامل محیطی: عوامل محیطی مختلفی می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، از جمله:
  • مواد شیمیایی: برخی از مواد شیمیایی، مانند دود تنباکو، آزبست و بنزن، سرطان زا هستند.
  • تابش: قرار گرفتن در معرض تابش یونیزان، مانند اشعه X و اشعه UV، می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
  • عفونت ها: برخی از عفونت ها، مانند عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، می توانند منجر به سرطان شوند.
  • سبک زندگی: برخی از عادات سبک زندگی، مانند سیگار کشیدن، رژیم غذایی ناسالم و عدم فعالیت بدنی، می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

سرطان در آمریکا

در آمریکا، روشهای درمانی سرطان به قدری پر هزینه هستند که افراد مبتلا به سرطان نه تنها از خود سرطان رنج برده اند، بلکه به دلیل نبود بیمه سلامت، مجبور به فروختن منزل و ماشین خود جهت فراهم کردن هزینه درمان سرطان شده اند (دهها هزار دلار هزینه برای هر بار معالجه).

سیستم پزشکی آمریکا بسیار گران قیمت برای قربانیان سرطان و بسیار سودآور برای پزشکان میباشد و قسمتی قابل توجه از کل ورشکستگی های مالی در آمریکا اغلب به دلیل هزینه های پزشکی بوده است .
به همین دلیل، جامعه داروسازی و پزشکی در غرب تمایلی به ریشه کن کردن سرطان ندارد و سودآوری مالی روشهای شیمیایی و یا عمل جراحی سبب شده است که پزشکان در کشورها با نظام سرمایه داری فقط این روشها را به بیماران سرطانی پیشنهاد بدهند.
در نتیجه روشهای طبیعی و کم هزینه پیشگیری از سرطان در این گونه کشورها به اطلاع عموم نمی رسد. هر چند بعضی سازمانهای علمی-خیریه (مانند HealthWyze در آمریکا و Cancer Research UK در انگلیس) برخلاف میل نظام پزشکی و داروسازی سرمایه داری، در مورد مقابله با سرطان به مخاطبین محدود خود اطلاع رسانی نموده اند تا قربانیان سرطان در جهان کاهش یابند.

رژیم غذایی و سرطان

در بررسی های آماری و تاریخچه سرطان ، محققین علوم پزشکی در آمریکا و انگلستان به طور کلی مشاهده نمودند که سرطان در کشورهای غربی بیشتر است و به این نتیجه رسیدند که سرطان ممکن است با رژیم غذایی با چربی بالا مرتبط باشد، به این دلیل که چربیها تشکیل دهنده حداقل یک سوم وعده غذایی در آمریکا هستند.
مطالعات تاریخچه سرطان دیگر نشان دادند که ارتباط مصرف چربی و بروز سرطان اثبات شده نیست . برخی از محققین بعد از اینکه موفق به یافتن رابطهای در مورد عوامل ایجادکننده سرطان نشدند، به این نتیجه رسیدند که ابتلا به سرطان ممکن است بستگی به تفاوت ژنتیکی و نژادی داشته باشد ، و یا حتی ریشه در روان داشته باشد و
سرطان نباید به عنوان بیماری جسمی در نظر گرفته شود . در یک مطالعه بزرگ در آمریکا در سال ۱۹۹۴، بیش از ۱۰۰ هزار زن در گروه سنی ۴۵-۶۹ ساله مورد بررسی قرار گرفتند.
شرکت کنندگان در این مطالعه در گروههای مختلف، انجام فعالیتهای ورزشی را افزایش دادند، رژیم غذایی کم چرب مصرف نمودند، خوردن میوه و سبزیجات را افزایش دادند، قرصهای کلسیم و ویتامین D دریافت کردند، قرصهای مکمل ویتامین و مینرال مصرف کردند، هورمون تراپی بر روی آنها انجام شد و کشیدن سیگار را قطع کردند.
بررسی نتایج این تحقیق در طی ۸ سال در این داوطلبین نشان داد که هیچ یک از این آزمایشهای انجام شده بر روی آنها از جمله بیشتر ورزش کردن، رژیم غذایی گیاهی، دوری از گوشت و چربی و همچنین مصرف قرصهای ویتامین تاثیر خاصی بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان نداشتند .

نرخ ابتلا به سرطان

نرخ ابتلا به سرطان

در طی دهه های اخیر، مطالعات زیادی توسط محققین علوم پزشکی در آمریکا و انگلیس در مورد سرطان به انجام رسید، اما هیچ یک به نتایج قطعی و مشخصی نرسیدند و یا نتیجه تحقیقات آنها برای اطلاع عموم منتشر نگردید.
در نتیجه، علی رغم اینکه به مردم توصیه میشود که سبک سالمی در زندگی داشته باشند تا از سرطان به طور موثر پیشگیری کنند، اما مردم عموما نمیدانند که سبک زندگی سالم دقیقا چیست و چه کاری باید انجام دهند تا به سرطان مبتلا نشوند.
برای بهتر مشخص شدن دلایل بروز سرطان، یک مطالعه جامع در مقیاس جهانی در سال ۲۰۱۲ توسط موسسه فرانسوی IARC و با همکاری همه کشورها انجام گرفت .

نتایج این مطالعه نشان داد که در مورد آمار مرگ و میر ناشی از سرطان در هر ۱۰۰ هزار نفر، مغولستان دارای بالاترین میزان مرگ و میر در مجموع مردان و زنان (۱۶۲نفر)، ارمنستان دارای بالاترین نرخ مرگ ناشی از سرطان در مردان (۲۱۰نفر) و زیمبابوه دارای بالاترین میزان تلفات سرطان در زنان (۱۴۶ نفر) هستند .
در مورد نرخ کل ابتلا به سرطان در هر سال در هر ۱۰۰ هزار نفر (Age Standardized Cancer Incidence Rate) ، این شاخص در کشورهای صنعتی غربی در حدود ۳۵۰-۳۰۰ نفر میباشد، اما در کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا در حدود ۱۳۰-۸۰ نفر گزارش شده است. بیشترین موارد ابتلا به سرطان در مردان مربوط به کشور فرانسه و بیشترین موارد ابتلا به سرطان در زنان مربوط به دانمارک میباشد.
بر اساس این آمار نرخ ابتلا به سرطان در کشورهای صنعتی غربی، به طور میانگین ۴ برابر بیشتر از کشورهای خاورمیانه و در حال توسعه میباشد.

رکورد بالاترین و پایینترین نرخ سرطان

دانمارک رکورد بالاترین نرخ کل ابتلا به سرطان (۳۴۰نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر) و عمان رکورد پایینترین نرخ کل ابتلا به سرطان (۸۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر) را در بین کشورهای دنیا دارا هستند .
نتایج نرخ ابتلا به سرطان در کشورهای مختلف نشان داد که سرطان بیشتر ریشه های خود را در عوامل محیطی و شیوه های زندگی دارد و تاثیر نقص ژنتیکی در بروز آن کمتر است.
به طور کلی، کشورهایی دارای نرخ پایین ابتلا به سرطان هستند که مردم سبک زندگی طبیعی سالم دارند، زندگی آنها در شرایط آلودگی پایین در طبیعت، خاک، آب و هوا میباشد، دسترسی به زمینه ای حاصلخیز کشاورزی دارند و محصولات طبیعی مصرف میکنند، غذای آلوده به مواد شیمیایی و فلزات سنگین مصرف نمیکنند، در عرض جغرافیایی پایین زندگی میکنند و محل زندگی آنها دمای مناسب و دسترسی مناسب به نور خورشید دارد، آلودگی های مربوط به فعالیت های صنعتی در طبیعت رها نمیشوند و در عین حال دارای تاریخ و تمدن طولانی هستند و با گذشت زمان با کسب تجربه و افزایش دانش سنتی خود آموخته اند که چگونه میتوانند به کمک سبک زندگی و رژیم غذایی یک زندگی سالم داشته باشند.

بازگشت به زندگی با اعتماد به نفس با خرید کلاه گیس

خرید کلاه گیس برای سرطان

ریزش مو یکی از عوارض جانبی شایع شیمی درمانی و سایر درمان های سرطان است. این اتفاق می تواند برای بسیاری از بیماران، به خصوص زنان، تجربه ای دشوار و طاقت فرسا باشد. کلاه گیس می تواند راه حلی ایده آل برای بازگرداندن موها و اعتماد به نفس در این دوران پرفشار باشد.

فروشگاه اینترنتی کلاه گیس با سابقه درخشان در ارائه انواع کلاه گیس های طبیعی، مصنوعی و کلاه گیس های شیمی درمانی، به عنوان یکی از معتبرترین مراجع برای خرید کلاه گیس در ایران شناخته می شود. این مجموعه با درک نیازها و شرایط خاص بیماران مبتلا به سرطان، طیف وسیعی از کلاه گیس های باکیفیت و متنوع را در اختیار این عزیزان قرار می دهد.

نتیجه گیری

تاریخچه سرطان در ایران و جهان، داستانی غم انگیز و در عین حال پرفراز و نشیب از تلاش بشر برای درک و غلبه بر این بیماری هولناک است. از باورهای خرافی و تئوری های نادرست در دوران باستان تا کشف علل ژنتیکی و مولکولی در عصر حاضر، این سفر پر از چالش و ناکامی، اما همچنین مملو از امید و پیشرفت بوده است.